Frittata z ricottą i brokułami

Tomek Woźniak, Magazyn Kuchnia 27.11.2020 16:08
(brak ocen)
OCEŃ
Frittata z ricottą i brokułami
Frittata z ricottą i brokułami
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Podzielone na różyczki brokuły wrzucamy do wrzątku i gotujemy 3 minuty. Wbijamy jajka do miski i mieszamy widelcem. 

2 / 4

Na patelni z żaroodporną rączką rozgrzewamy oliwę. Wlewamy na nią połowę jajek, a na nie nakładamy łyżką ricottę. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką. Lekko mieszamy, aby omlet ściął się równomiernie. 

3 / 4

Zblanszowane brokuły odcedzamy i układamy na wierzchu masy jajecznej. Zalewamy resztą jajek i wkładamy na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. 

4 / 4

Fritattę podajemy przestudzoną.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.