Składniki (4porcje)
-
Sok żurawinowy - 250 mlGranat - 250 ml sokuGranat - pestki z 2 owocówŻelatyna - 1 łyżkaOlej rzepakowy - do foremekMascarpone - 250 gSyrop klonowy - 30 ml
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Łączymy oba soki. W 125 ml takiej mieszaniny namaczamy żelatynę. Resztę soku zagotowujemy, zdejmujemy z ognia, dodajemy napęczniałą żelatynę, mieszamy, aż się rozpuści. Natłuszczamy 4 foremki do galaretek (z kominkiem), wlewamy sok z żelatyną, wrzucamy pestki z jednego granatu. Wstawiamy na noc do lodówki.
2 / 2
Zastudzone galaretki wyjmujemy, dekorujemy mascarpone ubitym z syropem klonowym i pestkami drugiego granatu.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory