Galaretki z mascarpone

Olga Badowska/Magazyn Kuchnia 13.01.2021 16:47
(1 ocena)
OCEŃ
Galaretki z mascarpone
Galaretki z mascarpone
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Łączymy oba soki. W 125 ml takiej mieszaniny namaczamy żelatynę. Resztę soku zagotowujemy, zdejmujemy z ognia, dodajemy napęczniałą żelatynę, mieszamy, aż się rozpuści. Natłuszczamy 4 foremki do galaretek (z kominkiem), wlewamy sok z żelatyną, wrzucamy pestki z jednego granatu. Wstawiamy na noc do lodówki.

2 / 2

Zastudzone galaretki wyjmujemy, dekorujemy mascarpone ubitym z syropem klonowym i pestkami drugiego granatu.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps