Gołąbki bez zawijania

Haps 24.01.2020 16:50
(3 oceny)
OCEŃ
Gołąbki bez zawijania
Gołąbki to wasz smak z dzieciństwa, który chcielibyście odtworzyć, ale wiecie, że nie zawiniecie ich tak dobrze, jak babcia? Przychodzimy z rozwiązaniem tego problemu. Zróbcie gołąbki bez zawijania. Roboty znacznie mniej, a efekt porównywalny (nie chcemy narażać się babciom mówiąc, że lepszy). Do dzieła!
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Na patelni rozgrzej olej. Dodaj cebulę i krótko przesmaż. Następnie wsyp posiekaną kapustę włoską. Całość dopraw solą i pieprzem. Odstaw do ostudzenia. W osobnej misce umieść mielone mięso, ryż, jajka, zioła prowansalskie, słodką paprykę, sól i pieprz. Do całości dodaj przestudzoną kapustę. Mieszaj wszystkie składniki i z powstałej masy uformuj kotlety. Następnie na patelni rozgrzej olej i obsmażaj mięso z obu stron na rumiano. Przełóż je do naczynia żaroodpornego. Przygotuj sos. Na tę samą patelnię wrzuć cebulę, marchewkę i pietruszkę, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj składniki i smaż, aż nieco zmiękną. Następnie wlej przecier pomidorowy oraz kremówkę. Połącz wszystko i smaż jeszcze przez chwilę. Przelej sos do brytfanny z gołąbkami i piecz w 175 stopniach Celsjusza przez godzinę.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.