Grillowane cebule

Anna Wrońska, Magazyn Kuchnia 08.04.2021 15:48
(brak ocen)
OCEŃ
Grillowane cebule
Grillowane cebule
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (1porcja)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Obierz cebule i przekrój je na połówki. Skrop octem winnym lub winem oraz oliwą, oprósz solą, pieprzem i posiekanym rozmarynem. Przykryj folią, piecz 30 minut. 

2 / 2

Potem ułóż na rozgrzanym, posmarowanym olejem grillu albo na patelni grillowej, piecz jeszcze po 5 minut z każdej strony, aby na powierzchni cebul pojawiły się paseczki.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.