Grillowane cebule
Grillowane cebule
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (1porcja)
-
Cebula biała - 2 dużeCebula czerwona - 2 dużeWino czerwone - 2 łyżki (lub czerwonego octu winnego)Oliwa - łyżkaSól - wedle uznaniaPieprz czarny mielony - wedle uznaniaRozmaryn świeży - łyżeczka posiekanegoOlej rzepakowy - wedle uznania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Obierz cebule i przekrój je na połówki. Skrop octem winnym lub winem oraz oliwą, oprósz solą, pieprzem i posiekanym rozmarynem. Przykryj folią, piecz 30 minut.
2 / 2
Potem ułóż na rozgrzanym, posmarowanym olejem grillu albo na patelni grillowej, piecz jeszcze po 5 minut z każdej strony, aby na powierzchni cebul pojawiły się paseczki.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory