Grzanki walijskie
Grzanki walijskie
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Masło - łyżkaMusztarda - 2 łyżki angielskiejMusztarda dijon - łyżeczkaSer cheddar - 20 dagPiwo jasne - 100 mlChleb - 4 kromki białego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy oba rodzaje musztardy. Kiedy musztarda połączy się z masłem, wrzucamy ser pokrojony w kostkę i wlewamy piwo. Gotujemy na średnim ogniu, aż ser się rozpuści i połączy z innymi składnikami na gładką masę.
2 / 2
W międzyczasie opiekamy grzanki. Gorącą masę serowo-musztardową wylewamy na przyrumienione grzanki i natychmiast podajemy.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory