Grzanki walijskie

Natalia Korcelli-Włodarska, Magazyn Kuchnia 23.04.2021 16:53
(brak ocen)
OCEŃ
Grzanki walijskie
Grzanki walijskie
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy oba rodzaje musztardy. Kiedy musztarda połączy się z masłem, wrzucamy ser pokrojony w kostkę i wlewamy piwo. Gotujemy na średnim ogniu, aż ser się rozpuści i połączy z innymi składnikami na gładką masę. 

2 / 2

W międzyczasie opiekamy grzanki. Gorącą masę serowo-musztardową wylewamy na przyrumienione grzanki i natychmiast podajemy.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.