Jaja faszerowane w skorupce z migdałami
Jaja faszerowane w skorupce z migdałami
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Jajka - 6Cebula - 1 małaKolendra (natka) - 1/2 pęczkaŚmietana 30 proc. - 1 łyżkaSól - Do smakuPieprz czarny mielony - Do smakuMigdały płatki - 50 gTłuszcz - Do smażeniaMigdały - Kilka do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Ostrożnie przekrawamy nożem, tak by nie pokruszyć skorupki, wyjmujemy zawartość, drobno siekamy z cebulą i kolendrą. Dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku.
2 / 3
Na suchej patelni przyrumieniamy płatki migdałowe. Całe migdały sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i także podsmażamy na brązowy kolor; panierujemy w soli.
3 / 3
Nakładamy farsz do skorupek, wierzch przykrywamy płatkami migdałowymi i dociskamy. Smażymy połówki jajek na tłuszczu na ciemnozłoty kolor, układając je farszem do dna patelni. Dekorujemy je całymi migdałami w soli.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory