Jaja faszerowane w skorupce z migdałami

Magazyn Kuchnia/Magda Gessler 08.03.2021 13:20
(brak ocen)
OCEŃ
Jaja faszerowane w skorupce z migdałami
Jaja faszerowane w skorupce z migdałami
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Ostrożnie przekrawamy nożem, tak by nie pokruszyć skorupki, wyjmujemy zawartość, drobno siekamy z cebulą i kolendrą. Dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku.

2 / 3

Na suchej patelni przyrumieniamy płatki migdałowe. Całe migdały sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i także podsmażamy na brązowy kolor; panierujemy w soli. 

3 / 3

Nakładamy farsz do skorupek, wierzch przykrywamy płatkami migdałowymi i dociskamy. Smażymy połówki jajek na tłuszczu na ciemnozłoty kolor, układając je farszem do dna patelni. Dekorujemy je całymi migdałami w soli.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.