Obiad wielkanocny
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Żurek owsiany
Żurek owsiany
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Kiełbasa biała w sosie polskim
Kiełbasa biała w sosie polskim
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Zupa Mayeritsa grecka
Tradycyjną mayeritsę przygotowuje się tylko raz w roku, właśnie na Wielkanoc. Używa się wątróbek, płucek, nerek i jelit z mlecznych jagniąt, których mięso następnego dnia jest pieczone na rożnach.
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Żur z chrzanem na wędzonce
Żur z chrzanem na wędzonce
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Pascha waniliowa
Pascha waniliowa
-
PRZEPIS
- 0,0
- trudny
- powyżej godziny
Baba drożdżowa II
Baba drożdżowa II
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Tsoureki (ciasto wielkanocne greckie)
Tsoureki (ciasto wielkanocne greckie)
- Przepis na faworki mojej babci. Żadna cukiernia się z nią nie równa
- Łatwe i zdrowe koktajle śniadaniowe z blendera Reklama
- Na Dzień Babci zrobię to ciasto. Przepis robi furorę od lat 80.
- Katarzyna Bosacka chwali. "Wzmacniają odporność, poprawiają trawienie"
- Placki biedaki zawsze wychodzą chrupiące. Lepszych nie jadłam
- Hiszpańskie pączki są lepsze od polskich. Kto się zgadza?
- Quiz o przysmakach z PRL-u. Młodzież jest bez szans. Zdobądź 9/13
- Quiz o przysmakach z PRL-u. Młodzież jest bez szans. Zdobądź 9/13
- We Włoszech przypomniałam sobie o rarytasie z PRL-u. Odtworzyłam przepis
- W tym quizie kulinarnym pytamy o kuchnię polską. Sprawdzisz swoją wiedzę?
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Pascha tradycyjna
Pascha tradycyjna