Pascha waniliowa

Magazyn Kuchnia 28.01.2021 17:08
(brak ocen)
OCEŃ
Pascha waniliowa
Pascha waniliowa
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Cukier z masłem ucieramy do białości. Ser z żółtkami dwukrotnie mielemy w maszynce. Do masy cukrowo-maślanej dodajemy po łyżeczce zmielony ser i ucieramy, dopóki masa nie stanie się idealnie gładka. Dodajemy sparzone, obrane i drobno posiekane migdały oraz drobno pokrojoną wanilię.

2 / 2

Dokładnie utartą paschę zawijamy w lnianą ściereczkę i odstawiamy na kilka godzin, by obciekła. Następnie wkładamy do formy, obciążamy okrągłą deseczką lub talerzykiem (o mniejszej średnicy niż rant formy), na to stawiamy jeszcze jakiś ciężki przedmiot i zostawiamy na noc w lodówce. Przed podaniem paschę dekorujemy wiśniami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.