Kiełbasa biała w sosie polskim

Magazyn Kuchnia 08.03.2021 11:42
(brak ocen)
OCEŃ
Kiełbasa biała w sosie polskim
Kiełbasa biała w sosie polskim
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Kiełbasę zalewamy piwem zmieszanym z wodą (płyn powinien całkowicie przykryć kiełbasę), wrzucamy obrane i posiekane cebule. Gotujemy pod przykryciem 20 minut.

2 / 3

Po ugotowaniu cebulę wraz z wywarem miksujemy i zagęszczamy zasmażką z masła i mąki. 

3 / 3

Dosmaczamy solą, octem winnym lub sokiem z cytryny oraz cukrem (lub karmelem) i zagotowujemy. Kiełbasę podajemy pokrojoną w plasterki i polaną sosem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.