Żurek owsiany

Magazyn Kuchnia 08.03.2021 12:41
(brak ocen)
OCEŃ
Żurek owsiany
Żurek owsiany
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Robimy zakwas. Mąkę wsypujemy do kamiennego garnka, zalewamy ciepłą przegotowaną wodą i odstawiamy na 4-5 dni.

2 / 3

Robimy żur. Odcedzamy wywar z ziemniaków, dopełniamy wrzącą wodą i dodajemy zakwas owsiany. Zagotowujemy. 

3 / 3

Mieszamy mąkę ze śmietaną i wlewamy do zupy. Zagotowujemy i solimy do smaku. Przy podawaniu do każdego talerza wsypujemy pokruszony ser i posiekany koperek.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA