Jajka faszerowane czosnkiem niedźwiedzim

Magazyn Kuchnia 14.05.2021 14:53
(brak ocen)
OCEŃ
Jajka faszerowane czosnkiem niedźwiedzim
Przepis archiwalny. Przepis: Agata Anioł, współautorka bloga Kuchnia w Formie http://www.kuchniawformie.pl/. Jajka z czosnkiem niedźwiedzim to propozycja dania na wielkanocny stół. Czosnek niedźwiedzi ma wyrazisty smak, ale zdecydowanie mniej dominujący niż pospolity. Zatem bez obaw: nie będziemy zionąć ogniem przy świątecznym śniadaniu. Jajka poza tym, że świetnie smakują, to ładnie się też prezentują. Jajka z czosnkiem niedźwiedzim to alternatywa do wszelkich tradycyjnych faszerowanych jajek. Przepis prosty, kilka składników, a smak zupełnie inny niż znany nam do tej pory.
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Ugotuj jajka na twardo i ostudź je. Obierz jajka i przekrój wzdłuż na pół. 

2 / 3

Delikatnie wyciągnij żółtka i zmiksuj je z czosnkiem niedźwiedzim i majonezem. Dopraw do smaku solą. Wypełnij połówki jajek pastą z czosnku niedźwiedziego. 

3 / 3

Jajka z czosnkiem niedźwiedzim możesz ozdobić szczypiorkiem i rzodkiewką i podać na liściach czosnku niedźwiedziego. 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps