Jajka faszerowane czosnkiem niedźwiedzim
Przepis archiwalny. Przepis: Agata Anioł, współautorka bloga Kuchnia w Formie http://www.kuchniawformie.pl/. Jajka z czosnkiem niedźwiedzim to propozycja dania na wielkanocny stół. Czosnek niedźwiedzi ma wyrazisty smak, ale zdecydowanie mniej dominujący niż pospolity. Zatem bez obaw: nie będziemy zionąć ogniem przy świątecznym śniadaniu. Jajka poza tym, że świetnie smakują, to ładnie się też prezentują. Jajka z czosnkiem niedźwiedzim to alternatywa do wszelkich tradycyjnych faszerowanych jajek. Przepis prosty, kilka składników, a smak zupełnie inny niż znany nam do tej pory.
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Jajka - 3Czosnek niedźwiedzi - 2 łyżki posiekanego, świeżegoMajonez - łyżkaSól - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Ugotuj jajka na twardo i ostudź je. Obierz jajka i przekrój wzdłuż na pół.
2 / 3
Delikatnie wyciągnij żółtka i zmiksuj je z czosnkiem niedźwiedzim i majonezem. Dopraw do smaku solą. Wypełnij połówki jajek pastą z czosnku niedźwiedziego.
3 / 3
Jajka z czosnkiem niedźwiedzim możesz ozdobić szczypiorkiem i rzodkiewką i podać na liściach czosnku niedźwiedziego.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory