Jajka pieczone w kokilkach
Jajka pieczone w kokilkach
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Masło - 1 łyżka do posmarowania pforemekSer żółty - 100 g tartego ComteSzpinak świeży - 100 g zblanszowanegoJajka - 8Gałka muszkatołowa - Do smaku tartaŚmietana kremówka 36 proc. - 4 łyżkiSól - Do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Cztery foremki do sufletów smarujemy masłem i grubo wysypujemy ścianki serem. Na dnie układamy posolony szpinak. Do każdej foremki wbijamy po 2 jajka. Śmietanę doprawiamy gałką muszkatołową i solą, następnie wlewamy po 1 łyżce do każdej foremki.
2 / 2
Pieczemy 12 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 170°C.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory