Jambalaja z karpia

Jambalaja z karpia
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (8porcji)
-
Karp - kilogramOliwa - dwie łyżkiCebula biała - jedna posiekanaPapryka czerwona - jedna pokrojona w kostkęMarchewka - jedna pokrojona w kostkęSeler naciowy - jedna pokrojona łodygaCzosnek - dwa posiekane ząbkiPomidory - trzy obrane, oczyszczone z pestek i posiekaneSos pomidorowy - 250 mlBulion rybny - 250 mlNatka pietruszki - 5 dagLiść laurowy - dwaTymianek świeży - łyżeczkaSól - łyżeczkaPieprz biały mielony - łyżeczkaPieprz cayenne (pieprz kajeński) - pół łyżeczki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Pokrojone jarzyny (prócz pomidorów) usmaż (5 minut) na oliwie. Dodaj pomidory, sos pomidorowy, wywar rybny, natkę i przyprawy. Duś, aż pomidory się rozgotują, a sos odparuje. Oczyszczonego karpia dodaj w całości i duś z jarzynami lub usmaż go oddzielnie (ze skórą). Podawaj z sosem jarzynowym.4-6 porcji, 40 minut
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory