Kedgeree po angielsku

Magazyn Kuchnia 08.04.2021 20:32
(brak ocen)
OCEŃ
Kedgeree po angielsku
Kedgeree po angielsku
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Filety włóż do rondla razem z liśćmi laurowymi, wlej trochę wody i gotuj pod przykryciem około 5 minut. Rybę wyjmij i przestudź, a potem zdejmij z niej skórkę i podziel mięso na kawałki. 

2 / 3

Zagotuj pół litra wody, wsyp ryż, gotuj 10 minut. Odcedź, przelej zimną wodą i odstaw. 

3 / 3

W rondelku rozpuść masło, zeszklij cebulę i czosnek (5 minut). Do cebuli i czosnku dodaj curry, podgrzewaj jeszcze przez chwilę i wlej sok z jednej całej cytryny (nie zdejmuj potrawy z palnika). Jajka obierz i pokrój na ćwiartki. Do cebuli i czosnku włóż ryż i rybę, a gdy się nieco podgrzeją, dodaj jajka i kolendrę. Delikatnie wymieszaj. Przypraw do smaku solą i pieprzem, udekoruj drugą cytryną pokrojoną w plasterki lub na cząstki.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps