Kolorowe purée z filetem z indyka
Kolorowe purée z filetem z indyka
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Marchewka - 1/2Ziemniaki - 4Cebula - 2Jajka - 4Groszek zielony - 1/2 kgIndyk - 2 duże kotletySól - Do smakuPieprz czarny mielony - Do smakuOliwa - Do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 4
Marchewkę i ziemniaki płuczemy i obieramy. Marchewkę z 2 ziemniakami i 1 cebulą grubo kroimy i dusimy w malej ilości wody do miękkości, a następnie doprawiamy solą i pieprzem. Miksujemy wraz z 2 jajami.
2 / 4
Oddzielnie gotujemy do miękkości groszek z 2 ziemniakami i jedną cebulą i również miksujemy z dodatkiem 2 jaj.
3 / 4
6 kokilek do zapiekania o średnicy 10 cm smarujemy oliwą i napełniamy masą - najpierw marchewkową, później groszkową i gotujemy na parze 30 min.
4 / 4
Mięso kroimy na małe kawałki, podsmażamy na rozgrzanej oliwie po 3 min z każdej strony, oprószamy solą i pieprzem. Kokilki odwracamy do góry dnem, wyjmujemy mus wprost na talerz, a na wierzchu układamy kawałki mięsa.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory