Kolorowe purée z filetem z indyka

Magazyn Kuchnia/Anna Włodek 26.11.2020 16:29
(brak ocen)
OCEŃ
Kolorowe purée z filetem z indyka
Kolorowe purée z filetem z indyka
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Marchewkę i ziemniaki płuczemy i obieramy. Marchewkę z 2 ziemniakami i 1 cebulą grubo kroimy i dusimy w malej ilości wody do miękkości, a następnie doprawiamy solą i pieprzem. Miksujemy wraz z 2 jajami.

2 / 4

Oddzielnie gotujemy do miękkości groszek z 2 ziemniakami i jedną cebulą i również miksujemy z dodatkiem 2 jaj.

3 / 4

6 kokilek do zapiekania o średnicy 10 cm smarujemy oliwą i napełniamy masą - najpierw marchewkową, później groszkową i gotujemy na parze 30 min.

4 / 4

Mięso kroimy na małe kawałki, podsmażamy na rozgrzanej oliwie po 3 min z każdej strony, oprószamy solą i pieprzem. Kokilki odwracamy do góry dnem, wyjmujemy mus wprost na talerz, a na wierzchu układamy kawałki mięsa.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.