Kotlety mielone z cukinią i szczypiorkiem
Kotlety mielone z cukinią i szczypiorkiem
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Tak
Składniki (2porcje)
-
Cukinia - 2Szczypiorek - pęczekMięso mielone z indyka - 30 dagBułka kajzerka - 1 czerstwa namoczona w mlekuJajka - 1 dużeSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuZioła prowansalskie - łyżeczkaMasło - 2 łyżkiBułka tarta - do panierowaniaTłuszcz - do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Cukinie ścieramy na tarce o grubych oczkach, mieszamy z posiekanym szczypiorkiem. Dodajemy do mięsa razem z jajkiem i kajzerką. Przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Posiekaną dymkę podsmażamy na maśle. Dodajemy do masy, mieszamy.
2 / 2
Formujemy małe kotlety, panierujemy w bułce i smażymy.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory