Krem z kukurydzy z sosem feta i bazyliową oliwą

Magazyn Kuchnia 29.01.2020 14:52
(brak ocen)
OCEŃ
Krem z kukurydzy z sosem feta i bazyliową oliwą
Krem z kukurydzy z sosem feta i bazyliową oliwą
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Pokrojone ziemniaki udusić z pokrojoną cebulą, dolewając stopniowo wywar. Dodać kukurydzę, wlać resztę wywaru i ugotować do miękkości. Zupę zmiksować, przetrzeć przez sito i doprawić solą oraz pieprzem. Podawać polaną śmietaną wymieszaną z oliwą i roztartym serem feta.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps