Krem z kukurydzy z sosem feta i bazyliową oliwą

Krem z kukurydzy z sosem feta i bazyliową oliwą
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Ziemniaki - 10 dagKukurydza (ziarno) - 50 dag (mrożona lub z puszki)Cebula biała - 10 dagFeta - 5 dagBulion warzywny - 5 szklanekŚmietana 22 proc. - 50 mlOliwa - 40 ml oliwy bazyliowej przegotowanej z zieloną czuszkąSól - Do smakuPieprz biały mielony - Do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Pokrojone ziemniaki udusić z pokrojoną cebulą, dolewając stopniowo wywar. Dodać kukurydzę, wlać resztę wywaru i ugotować do miękkości. Zupę zmiksować, przetrzeć przez sito i doprawić solą oraz pieprzem. Podawać polaną śmietaną wymieszaną z oliwą i roztartym serem feta.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory