Królik z czosnkiem

Magazyn Kuchnia 16.06.2020 12:30
(brak ocen)
OCEŃ
Królik z czosnkiem
Królik z czosnkiem
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Królika umyj i podziel na kawałki. Oliwę wymieszaj z 4 roztartymi ząbkami czosnku, solą, tymiankiem i listkiem laurowym. Polej królika, odstaw na 2 godziny. Po 2 godzinach obsmaż królika na tej samej oliwie, w której się marynował. Wyjmij, włóż do garnka.

2 / 2

Wątróbkę pokrój na kawałki i podsmaż na tym samym tłuszczu. Zmiksuj pokrojoną na kawałki paprykę, resztkę czosnku, kmin, paprykę w proszku i szczyptę soli. Do zmiksowanych składników dodaj trochę oliwy i wody oraz ocet. Pastą posmaruj królika, duś do miękkości.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.