Kugel z peklowaną golonką

Magazyn Kuchnia/Adam Chrząstowski 15.10.2020 16:13
(brak ocen)
OCEŃ
Kugel z peklowaną golonką
Kugel z peklowaną golonką
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Ziemniaki umyj, obierz i zmiksuj w malakserze przy pomocy ostrzy do szatkowania. Odcedź masę na gazie. Z odcedzonej wody ziemniaczanej odlej 1 szklankę. Mleko zagotuj i zaparz nim masę ziemniaczaną.

2 / 3

Cebulę obierz, zmiksuj w malakserze na drobną kostkę i usmaż w misie robota na 3 masła na złoty kolor (użyj końcówki elastycznej). Cebulę wymieszaj z masą ziemniaczaną, surowym jajem, przyprawami oraz mąką.

3 / 3

Do małych foremek nałóż masę ziemniaczaną oraz porwane kawałki mięsa golonki. Wierzch masy wyrównaj i nałóż na górę małe kawałki masła. Foremki wstaw do piekarnika o temp 180 st.C na ok. 45 min. Podawaj na gorąco, polewając kwaśną śmietaną

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps