Luksusowa pascha serowa

Olga Badowska, Magazyn Kuchnia 19.01.2021 17:28
(brak ocen)
OCEŃ
Luksusowa pascha serowa
Luksusowa pascha serowa
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (10porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

 

Surowe żółtka ucieramy z cukrem na parze. Stopniowo dodajemy masło. Ucieramy w dużej makutrze. Dodajemy przetarte przez sito ugotowane żółtka. Porcjami dodajemy ser, długo ucieramy na gładką masę. Wsypujemy cukier waniliowy i sparzone, dobrze osuszone rodzynki. Mieszamy.

2 / 2

Formę wykładamy podwójną wilgotną gazą i uzupełniamy masą serową. Odstawiamy na noc dnem do dołu - do odcieknięcia. Następnego dnia odwracamy,

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps