Składniki (10porcji)
-
Żółtka - 5 surowych i 5 ugotowanych na twardiCukier - 500 gMasło - 250 gTwaróg tłusty - 1 kgCukier waniliowy - 1/2 opakowaniaRodzynki - 50 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Surowe żółtka ucieramy z cukrem na parze. Stopniowo dodajemy masło. Ucieramy w dużej makutrze. Dodajemy przetarte przez sito ugotowane żółtka. Porcjami dodajemy ser, długo ucieramy na gładką masę. Wsypujemy cukier waniliowy i sparzone, dobrze osuszone rodzynki. Mieszamy.
2 / 2
Formę wykładamy podwójną wilgotną gazą i uzupełniamy masą serową. Odstawiamy na noc dnem do dołu - do odcieknięcia. Następnego dnia odwracamy,
-
Moda
-
Wiadomości
-
Wybory
- Kiedy głos jest nieważny? Jak głosować w wyborach parlamentarnych?
- Kto może głosować w wyborach?
- Wybory parlamentarne a frekwencja
- OBWE - co to za organizacja?
- Głosowanie przez pełnomocnika
- Jak głosować poza miejscem zameldowania?
- Wybory parlamentarne - na czym polegają?
- Głosowanie korespondencyjne - co to jest? Kto może skorzystać?
- Jak głosować poza miejscem zamieszkania?
- Karta do głosowania - jak ją wypełnić? Na co zwrócić uwagę?
- Kodeks wyborczy - nowelizacja i ważne zmiany w 2023 r.
- Jak głosować za granicą?
-
Plotki
-
Kalkulatory