Majonez - tradycyjny

Adam Adamczyk/Magazyn Kuchnia 24.12.2019 12:50
(brak ocen)
OCEŃ
Majonez - tradycyjny
Majonez - tradycyjny
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

"Wbijamy do miski żółtka, dodajemy musztardę i ocet lub sok z cytryny. Powoli wlewamy 1/3 oleju, dosłownie kropla po kropli, mieszając trzepaczką. Resztę oleju dolewamy małym strumieniem, także mieszając.Ucieramy tak długo, aż majonez uzyska gładką, kremową konsystencję. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Fot. Różalski /Walaszczyk / warsztatkadru.pl"

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA