Makaron light Italia
Makaron light Italia
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
średni
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Pestki dyni - 2 łyżkiMasło - 2 łyżkiDynia - 25 dag miąższuJogurt naturalny - 10 dag gęstegoAnyż - 1 łyżeczka nasionSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuCytryna - 1 łyżka sokuRadicchio - kilka listkówMakaron tagliatelle - 25 dagParmezan - 1-2 łyżki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Na suchej patelni prażymy pestki dyni. Przekładamy na talerzyk.
2 / 3
Na patelni rozgrzewamy masło. Wrzucamy pokrojoną w cienkie paseczki dynię. Wlewamy połowę jogurtu, dodajemy anyż, sól, pieprz i dusimy ok. 5 minut. Wlewamy drugą połowę jogurtu i sok z cytryny, dodajemy kawałki radicchio. Mieszamy, doprawiamy, zdejmujemy z ognia.
3 / 3
Łączymy z ugotowanym al dente makaronem. Na talerzach posypujemy pestkami dyni i parmezanem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory