Makaron light Italia

Dorota Próchniewicz/Magazyn Kuchnia 02.12.2020 16:48
(brak ocen)
OCEŃ
Makaron light Italia
Makaron light Italia
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Na suchej patelni prażymy pestki dyni. Przekładamy na talerzyk.

2 / 3

Na patelni rozgrzewamy masło. Wrzucamy pokrojoną w cienkie paseczki dynię. Wlewamy połowę jogurtu, dodajemy anyż, sól, pieprz i dusimy ok. 5 minut. Wlewamy drugą połowę jogurtu i sok z cytryny, dodajemy kawałki radicchio. Mieszamy, doprawiamy, zdejmujemy z ognia.

3 / 3

Łączymy z ugotowanym al dente makaronem. Na talerzach posypujemy pestkami dyni i parmezanem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.