Składniki (5porcji)
-
Rukola - 1 opakowanieDynia - 1 małaMasło - 5 łyżekMakaron tagliatelle - 500 gOliwa - 2 łyżkiCzosnek - 2 ząbkiParmezan - 150 gSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rukola: Listki rukoli myjemy i osuszamy na sitku, a następnie usuwamy twarde łodyżki.Dynia: Dynię kroimy na pół, usuwamy skórę, pestki i włókna, a miąższ kroimy na małe kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło, wkładamy dynię, oprószamy ją solą, pieprzem i smażymy, aż się zrumieni. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy i skrapiamy oliwą.Czosnek i parmezan: Ząbki czosnku obieramy i wyciskamy przez praskę. Dodajemy do makaronu i mieszamy. Do makaronu dodajemy także dynię i jeszcze raz delikatnie mieszamy. Parmezan ścieramy na tarce do ogórków - na drobne płateczki. Makaron przekładamy na talerze, posypujemy parmezanem i listkami rukoli. Skrapiamy oliwą.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory