Makaron z dynią i rukolą

Magazyn Kuchnia 28.01.2020 18:32
(brak ocen)
OCEŃ
Makaron z dynią i rukolą
Makaron z dynią i rukolą
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (5porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Rukola: Listki rukoli myjemy i osuszamy na sitku, a następnie usuwamy twarde łodyżki.Dynia: Dynię kroimy na pół, usuwamy skórę, pestki i włókna, a miąższ kroimy na małe kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło, wkładamy dynię, oprószamy ją solą, pieprzem i smażymy, aż się zrumieni. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy i skrapiamy oliwą.Czosnek i parmezan: Ząbki czosnku obieramy i wyciskamy przez praskę. Dodajemy do makaronu i mieszamy. Do makaronu dodajemy także dynię i jeszcze raz delikatnie mieszamy. Parmezan ścieramy na tarce do ogórków - na drobne płateczki. Makaron przekładamy na talerze, posypujemy parmezanem i listkami rukoli. Skrapiamy oliwą. 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.