Mazurek biały

Zuzanna Wiciejowska/Magazyn Kuchnia 27.01.2021 13:26
(brak ocen)
OCEŃ
Mazurek biały
Mazurek biały
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Mąkę przesiewamy z kakao. Na stolnicę przesiewamy mąkę, kakao, dodajemy masło, cukier, sól, siekamy szerokim nożem na piasek. Dodajemy żółtka, szybko zagniatamy ciasto, owijamy w folię do żywności i wkładamy na 2 godziny do lodówki. Rozwałkowujemy, układamy na natłuszczonej blasze i pieczemy 15 minut w 180 st. C.

2 / 2

Czekoladę roztapiamy na małym ogniu, dodajemy śmietankę. Ostudzony kruchy spód smarujemy dżemem malinowym, wylewamy masę czekoladową i czubkiem noża robimy czerwone esy-floresy.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.