Mazurek królewski z bakaliami

Magazyn Kuchnia 08.03.2021 12:30
(brak ocen)
OCEŃ
Mazurek królewski z bakaliami
Mazurek królewski z bakaliami
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (8porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Mieszamy 12 pierwszych składników. Ubijamy sztywną pianę z białek, żółtka ucieramy z cukrem na kremową, puszystą masę. Do mieszaniny przypraw, mąki i bakalii dodajemy po łyżce piany, delikatnie mieszając, potem żółtka. Mieszamy, przyprawiamy olejkiem migdałowym.

2 / 2

Blachy wykładamy andrutami, rozkładamy na nich masę (1-1,5 cm grubości), wyrównujemy wierzch i boki. Pieczemy 30 minut w temp. 160-170°C. Dekorujemy według uznania - pianą z białek i cukru, bakaliami, lukrem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps