Mini-sandwicze z kiwi

Justyna Bednarek/Magazyn Kuchnia 16.02.2021 17:28
(brak ocen)
OCEŃ
Mini-sandwicze z kiwi
Mini-sandwicze z kiwi
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (9porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Tymianek siekamy. Kiwi obieramy i kroimy na plastry. Ogórka obieramy, przecinamy wzdłuż na pół, wycinamy gniazda nasienne, a resztę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Odsączamy z soku na sitku. Z chleba odcinamy skórkę. Serek mieszamy z tymiankiem, majonezem i ogórkiem. Solimy i pieprzymy do smaku.

2 / 3

Smarujemy wszystkie kromki serkiem z dodatkami (po jednej stronie). Połowę łososia rozkładamy na trzech kromkach, które przykrywamy trzema kolejnymi kromkami (serkiem do środka). Na wierzchu tak złożonych kanapek układamy plastry kiwi i przykrywamy je trzema ostatnimi kromkami (również serkiem do środka).

3 / 3

Wierzch kanapkowych piramid zdobimy resztą łososia i kiwi. Kroimy kanapki na cztery części i układamy na półmisku.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.