Mini-sandwicze z kiwi
Mini-sandwicze z kiwi
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (9porcji)
-
Tymianek świeży - 1 pęczekKiwi - 6Ogórki gruntowe - 1/2Chleb tostowy - 9 kromekSerek philadelphia - 500 gMajonez - 4 łyżkiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuŁosoś wędzony - 6 plasterków
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Tymianek siekamy. Kiwi obieramy i kroimy na plastry. Ogórka obieramy, przecinamy wzdłuż na pół, wycinamy gniazda nasienne, a resztę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Odsączamy z soku na sitku. Z chleba odcinamy skórkę. Serek mieszamy z tymiankiem, majonezem i ogórkiem. Solimy i pieprzymy do smaku.
2 / 3
Smarujemy wszystkie kromki serkiem z dodatkami (po jednej stronie). Połowę łososia rozkładamy na trzech kromkach, które przykrywamy trzema kolejnymi kromkami (serkiem do środka). Na wierzchu tak złożonych kanapek układamy plastry kiwi i przykrywamy je trzema ostatnimi kromkami (również serkiem do środka).
3 / 3
Wierzch kanapkowych piramid zdobimy resztą łososia i kiwi. Kroimy kanapki na cztery części i układamy na półmisku.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory