Niemiecka kiełbasa z musztardą
Niemiecka kiełbasa z musztardą
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Kiełbasa biała - 1 kg cienkiej i surowejMusztarda francuska - 2 łyżkiCebula biała - 1 dużaRozmaryn świeży - 1 łyżka listkówCzosnek - 3 ząbkiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kiełbasę bardzo delikatnie nakłuwamy widelcem, wkładamy do garnka i zalewamy osoloną wodą. Gotujemy na najmniejszym ogniu (albo ustawiwszy rondelek na grillu) około 10 min, wyjmujemy i odsączamy. Cebulę kroimy w piórka. Kiełbasę zwijamy w wianek, przebijamy patyczkiem do szaszłyków, tak by się nie rozwinęła, smarujemy musztardą i kładziemy na tacce do grillowania. Posypujemy posiekaną cebulą i rozmarynem, obkładamy nieobranymi ząbkami czosnku, a następnie pieczemy 15-20 min, dwukrotnie obracając w trakcie grillowania.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory