Niemiecka kiełbasa z musztardą

Magazyn Kuchnia 06.02.2020 12:59
(brak ocen)
OCEŃ
Niemiecka kiełbasa z musztardą
Niemiecka kiełbasa z musztardą
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Kiełbasę bardzo delikatnie nakłuwamy widelcem, wkładamy do garnka i zalewamy osoloną wodą. Gotujemy na najmniejszym ogniu (albo ustawiwszy rondelek na grillu) około 10 min, wyjmujemy i odsączamy. Cebulę kroimy w piórka. Kiełbasę zwijamy w wianek, przebijamy patyczkiem do szaszłyków, tak by się nie rozwinęła, smarujemy musztardą i kładziemy na tacce do grillowania. Posypujemy posiekaną cebulą i rozmarynem, obkładamy nieobranymi ząbkami czosnku, a następnie pieczemy 15-20 min, dwukrotnie obracając w trakcie grillowania.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.