Nudle z Wall Street

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 09.12.2020 17:34
(brak ocen)
OCEŃ
Nudle z Wall Street
Nudle z Wall Street
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

"Wlewamy do garnka 2 litry wody, wkładamy umyte mięso oraz pokrojone w paski marchewkę i cukinię. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 20-30 minut, aż wołowina zmięknie.

2 / 3

Dodajemy pastę miso, sos sojowy oraz grzybki i gotujemy 5 minut. Wrzucamy makaron i gotujemy, aż będzie miękki. Jeśli użyjecie świeżego, potrwa to 5 minut, w przypadku suchego - 10 minut. Wyciągamy pręgę i kroimy na małe kawałki.

3 / 3

Do dużych miseczek wkładamy kawałki mięsa, zalewamy je gorącym bulionem, posypujemy posiekanymi kolendrą i chilli. "

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.