Obłędny sernik pina colada

- Można zamrażać? Nie
Składniki (12porcji)
-
Spód
Ciastka - 350 gMasło - 70 gWiórki kokosowe - 50 g
-
Masa sernikowa
Twaróg tłusty - 1 kgMascarpone - 250 gMąka ziemniaczana - 3 czubate łyżkiJajka - 5Żółtka - 2Mleko skondensowane słodzone - 1,5 szklankiMleko kokosowe - 400 mlAnanas z puszki - 1 opakowanie
-
Oraz
Śmietana 18 proc. - 350 ml
VIDEO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ciastka, pokrojone w kostkę masło i wiórki kokosowe rozdrobnij i wymieszaj. Przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i dociśnij dokładnie. Formę wstaw do lodówki.
Plastry ananasa zblenduj na gładką masę.
Do dużej miski włóż twaróg, mascarpone oraz mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszaj mikserem. Stale miksując, dodawaj po jednym jajku oraz żółtku. Wlej mleko skondensowane i połącz składniki. Dodaj mleko kokosowe i znów wymieszaj. Na koniec wlej także pulpę ananasową i raz jeszcze całość połącz mikserem.
Masę twarogową przelej na spód ciasteczkowy. Wyrównaj powierzchnię i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 15 minut. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 120 stopni Celsjusza i piecz jeszcze przez 100 minut.
Na gorące ciasto wyłóż śmietanę, wyrównaj powierzchnię i wstaw do piekarnika na kolejnych 15 minut. Gotowy sernik pozostaw do całkowitego ostudzenia.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory