Obłędny sernik pina colada

Haps 02.03.2020 14:05
(22 oceny)
OCEŃ
Obłędny sernik pina colada
Są tu fani słodkich drinków na bazie mleka kokosowego i soku z ananasa? Jeśli tak, pokochacie ten przepis. To wariacja na temat słynnego wakacyjnego koktajlu w wersji sernikowej. Czy trzeba was jeszcze namawiać? Do dzieła!
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (12porcji)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 5

Ciastka, pokrojone w kostkę masło i wiórki kokosowe rozdrobnij i wymieszaj. Przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i dociśnij dokładnie. Formę wstaw do lodówki.

2 / 5

Plastry ananasa zblenduj na gładką masę.

3 / 5

Do dużej miski włóż twaróg, mascarpone oraz mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszaj mikserem. Stale miksując, dodawaj po jednym jajku oraz żółtku. Wlej mleko skondensowane i połącz składniki. Dodaj mleko kokosowe i znów wymieszaj. Na koniec wlej także pulpę ananasową i raz jeszcze całość połącz mikserem.

4 / 5

Masę twarogową przelej na spód ciasteczkowy. Wyrównaj powierzchnię i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 15 minut. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 120 stopni Celsjusza i piecz jeszcze przez 100 minut.

5 / 5

Na gorące ciasto wyłóż śmietanę, wyrównaj powierzchnię i wstaw do piekarnika na kolejnych 15 minut. Gotowy sernik pozostaw do całkowitego ostudzenia.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps