Okoń w maśle orzechowym
Okoń w maśle orzechowym
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Szpinak mrożony - 20 dagOkoń - 35 dagSok cytrynowy - Z 1 owocuSól - Do smakuPieprz czarny mielony - Do smakuOlej rzepakowy - 3 łyżkiMasło - 1 łyżkaOrzechy laskowe - 3 łyżki mielonychGałka muszkatołowa - Do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Szpinak rozmroź, grubo pokrój i ułóż w naczyniu do gotowania na parze.
2 / 3
Rybę oczyść, opłucz, osusz. Natrzyj solą i pieprzem, ułóż na liściach szpinaku. Gotuj na parze około 10 minut.
3 / 3
W tym czasie podgrzej olej i masło, wrzuć na tłuszcz mielone orzechy. Dodaj szczyptę soli, pieprzu i gałki muszkatołowej. Okonia podawaj na podgrzanych talerzach, polej masłem orzechowym. Szpinak przypraw do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny oraz odrobiną gałki i ułóż obok ryby.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory