Orientalny smalec z garam masala

Magda Duklas/Magazyn Kuchnia 17.02.2021 17:20
(brak ocen)
OCEŃ
Orientalny smalec z garam masala
Orientalny smalec z garam masala
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

"Słoninę i boczek kroimy w niewielką kostkę. Słoninę topimy w dużym rondlu ok. 20 min, a potem dodajemy boczek. Kiedy skwarki z boczku są złociste i mocno chrupiące, zdejmujemy rondel z ognia i dodajemy pokrojone drobno pory oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy i rozlewamy do miseczek.

2 / 2

Pomysł: Kanapkę ze smalcem można posypać siekanymi orzechami włoskimi i zieloną pietruszką lub kolendrą i podawać z marynowaną dynią, śliwkami i gruszkami w occie. Rada: Smalec trzeba rozlewać do słoików warstwowo - kolejne warstwy wlewamy dopiero wtedy, gdy zastygną poprzednie. Chodzi o to, aby skwarki i inne dodatki do słoniny nie opadły na dno."

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps