Papryki faszerowane ciecierzycą
Papryki faszerowane ciecierzycą
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Papryka czerwona - 4Ciecierzyca - 2 szklanki gulaszu z ciecierzycyBryndza - 100 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Wybieramy papryki o regularnym kształcie. Myjemy je, usuwamy gniazda nasienne, do środka nakładamy gulasz z ciecierzycy. Na wierzchu każdej papryki rozsmarowujemy trochę bryndzy.
2 / 2
Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C. Papryki układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do gorącego piekarnika. Pieczemy około 30 min. Podajemy z ryżem lub kaszą gryczaną.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory