Parzybroda
Parzybroda
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (10porcji)
-
Kapusta włoska - główkaZiemniaki - 50 dagWołowina - 30 dag, może być też wieprzowinaWłoszczyzna - pęczekGrzyby suszone - siedem lub osiemSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuGorczyca - do smakuZiele angielskie - do smakuKminek - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mięso umyj, pokrój w kostkę, zalej zimną wodą, dodaj suszone grzyby i przyprawy, gotuj do miękkości. Bulion przecedź. Do garnka włóż poszatkowaną kapustę oraz obrane i pokrojone, warzywa, zalej bulionem, gotuj około 40 minut. Przypraw do smaku, do zupy ponownie włóż pokrojone mięso.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory