Pieczona biała kiełbasa

Pieczona biała kiełbasa
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (8porcji)
-
Cebula biała - 2Czosnek - 2 ząbkiOliwa - 1/2 szklankiSos sojowy - 1/3 szklankiPieprz czarny mielony - do smakuKiełbasa biała - 1 kg, surowa
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Cebule siekamy, czosnek zgniatamy, zalewamy oliwą i sosem sojowym, mieszamy, doprawiamy do smaku pieprzem. Kiełbasę nakłuwamy widelcem, zalewamy oliwą z sosem sojowym,odstawiamy do lodówki na całą noc. Wyjmujemy z zalewy następnego dnia i pieczemy przez 1,5 godziny w średnio nagrzanym piekarniku (170oC). Taka kiełbasa jest pyszna także na zimno.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory