Pieczone podudzia z jogurtem pomidorowym
Pieczone podudzia z jogurtem pomidorowym
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Marynata:
Oliwa - 100 mlOregano świeże - 1/2 pęczkaSok cytrynowy - z 1 cytrynyCzosnek - 3 posiekane ząbkiOcet winny - 2 łyżkiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
-
Jogurt pomidorowy:
Pomidory - 6 upieczonych na grillu i obranych ze skórkiJogurt grecki - 500 gCzosnek - 1 ząbek posiekanySok cytrynowy - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Składniki marynaty mieszamy i polewamy nią udka, a następnie odstawiamy na noc do lodówki. Udka wyjmujemy 30 min przed pieczeniem, oczyszczamy z marynaty. Grillujemy 15 min, obracając.
2 / 2
Pomidory rozgniatamy widelcem, mieszamy z jogurtem, czosnkiem oraz sokiem z cytryny. Doprawiamy do smaku. Serwujemy do udek.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory