Pieczone podudzia z jogurtem pomidorowym

Paweł Kałuski/Magazyn Kuchnia 10.07.2020 13:58
(brak ocen)
OCEŃ
Pieczone podudzia z jogurtem pomidorowym
Pieczone podudzia z jogurtem pomidorowym
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Składniki marynaty mieszamy i polewamy nią udka, a następnie odstawiamy na noc do lodówki. Udka wyjmujemy 30 min przed pieczeniem, oczyszczamy z marynaty. Grillujemy 15 min, obracając.

2 / 2

Pomidory rozgniatamy widelcem, mieszamy z jogurtem, czosnkiem oraz sokiem z cytryny. Doprawiamy do smaku. Serwujemy do udek.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps