Pierogi z ciasta francuskiego z nadzieniem z karpia zatorskiego ChNP
Pierogi z ciasta francuskiego z nadzieniem z karpia zatorskiego ChNP
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: do godziny
Składniki (8porcji)
-
Ciasto francuskie - 600 gKarp - 500 g filetów z karpia zatorskiegoCebula biała - 1Czosnek - 4 ząbkiMasło - 3 łyżkiSok cytrynowy - 2 łyżkiŚmietana kremówka 36 proc. - 1/4 szklankiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuNatka pietruszki - siekana, do smakuKumin (kmin rzymski) - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić z czosnkiem na maśle, śmietanę ubić, filety z karpia zatorskiego oddzielić od ości i posiekać, połączyć z przestudzoną cebulą, ubitą śmietaną i przyprawić. Ciasto francuskie rozłożyć i powycinać krążki, nałożyć farsz i zlepić, nadając kształt pierogów. Posmarować jajkiem i piec w temperaturze 195°C do zrumienienia. Czas przygotowania: 50 min.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory