Pierogi z ciasta francuskiego z nadzieniem z karpia zatorskiego ChNP

Grzegorz Labuda, Magazyn Kuchnia 13.12.2019 23:48
(brak ocen)
OCEŃ
Pierogi z ciasta francuskiego z nadzieniem z karpia zatorskiego ChNP
Pierogi z ciasta francuskiego z nadzieniem z karpia zatorskiego ChNP
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: do godziny

Składniki (8porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić z czosnkiem na maśle, śmietanę ubić, filety z karpia zatorskiego oddzielić od ości i posiekać, połączyć z przestudzoną cebulą, ubitą śmietaną i przyprawić. Ciasto francuskie rozłożyć i powycinać krążki, nałożyć farsz i zlepić, nadając kształt pierogów. Posmarować jajkiem i piec w temperaturze 195°C do zrumienienia. Czas przygotowania: 50 min.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA