Pikle warzywne z miodem
![Pikle warzywne z miodem](https://bi.im-g.pl/im/6/11785/z11785226IDR,Pikle-z-miodem.jpg)
Pikle warzywne z miodem
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Kalafior - 1 małyCukinia - 1 małaPapryka czerwona - 2Marchewka - 3Fasolka szparagowa żółta - 150 gFasolka szparagowa zielona - 150 g
-
Zalewa na słój o pojemności 1,5-2 l:
Gorczyca - 1 łyżeczkaSól - 1 łyżkaKolendra (ziarna) - 1 łyżeczkaCukier - 1 łyżeczkaOcet winny - 2 szkl.Woda - 3 szkl.Miód pszczeli - 2 łyżki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Warzywa myjemy i kroimy (prócz fasolki): obrane marchewki na kawałki, cukinię i oczyszczone z ziaren papryki w plastry, kalafiora dzielimy na różyczki. Wszystko razem wrzucamy do wrzątku i gotujemy 5 min.
2 / 3
Robimy zalewę. Wszystkie jej składniki zagotowujemy.
3 / 3
Odcedzone warzywa wkładamy do słoja i zalewamy zalewą. Pasteryzujemy 15 min.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory