Pissaladiere - tarta z anchois i oliwkami

Dariusz Kaźmierczyk/Magazyn Kuchnia 27.12.2019 18:02
(brak ocen)
OCEŃ
Pissaladiere - tarta z anchois i oliwkami
Pissaladiere - tarta z anchois i oliwkami
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Obraną cebulę kroimy w piórka i przesmażamy na łagodnym ogniu na odrobinie oliwy, aż się leciutko zrumieni (w tym celu można dodać odrobinę cukru). Ciasto rozkładamy na blasze do pieczenia, przykrywamy warstwą cebuli, na niej równomiernie rozkładamy anchois i posypujemy oliwkami. Lekko skrapiamy oliwą, solimy i pieprzymy (ewentualnie można posypać ziołami prowansalskimi). Pieczemy 20 minut w 180°C. Pissaladiere podajemy letnią.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.