Placki gryczane z kiszoną kapustą i łososiem

Dorota Próchniewicz, Magazyn Kuchnia 27.11.2020 15:35
(brak ocen)
OCEŃ
Placki gryczane z kiszoną kapustą i łososiem
Placki gryczane z kiszoną kapustą i łososiem
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (10porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Do kaszy wbijamy jajka, mieszamy. Dodajemy kapustę, olej, śmietanę i tyle mąki, żeby dało się zrobić placki. Przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. 

2 / 3

Smażymy na rumiano, na mocno rozgrzanym oleju. Osączamy. 

3 / 3

Na każdy placek kładziemy kawałek łososia skropionego sokiem z cytryny i trochę śmietany.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA