Placuszki z kukurydzy

Haps 14.02.2020 16:17
(brak ocen)
OCEŃ
Placuszki z kukurydzy
Jeśli wydaje ci się, że kukurydza w puszce nadaje się tylko do imieninowej sałatki, to grubo się mylisz. Nasza propozycja to: klasyczne i proste placuszki. Pycha!
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Ubij jajko i odstaw. Wsyp do miski 3/4 puszki kukurydzy. Resztę odłóż na bok. Dodaj posiekaną cebulę i zblenduj. Następnie dosyp odstawione ziarna kukurydzy, dodaj ubite jajko, mąkę, sól i pieprz oraz sodę oczyszczoną i wymieszaj.

2 / 2

Na koniec rzuć pietruszkę i bazylię i wymieszaj łyżką. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawaj z ulubionym sosem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps