Polędwica wołowa z chutneyem z mango
Polędwica wołowa z chutneyem z mango
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Mango - 2Czosnek - 3 ząbkiImbir - korzeńMasło - 20 gGorczyca - 4-5 ziarenCukier - 100 gOcet winny - 30 ml białegoSól - wedle uznaniaPieprz kolorowy - wedle uznaniaCurry - wedle uznaniaKuskus - 200 gMarchewka - 1Seler korzeniowy - 1/2Oliwa - wedle uznaniaNatka pietruszki - wedle uznaniaPolędwica wołowa - 600 gTymianek świeży - pęczek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Czosnek i imbir siekamy i podsmażamy na maśle. Dodajemy pokrojone w kostke mango, gorczycę, cukier, ocet winny i zalewamy wodą, tak by przykryła owoce. Doprawiamy solą, pieprzem i curry, dusimy do miękkości. Kuskus zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do napęcznienia. Marchewkę i selera kroimy w kosteczkę, podsmażamy na oliwie. Łączymy jarzyny z kuskusem i posiekaną natkę pietruszki, pieprzymy i solimy.
2 / 2
Polędwicę kroimy w medaliony, posypujemy pieprzem oraz posiekanym tymiankiem. Smażymy na niewielkiej ilości oliwy. Podajemy z chutneyem i kuskusem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory