Polędwiczki wieprzowe z prawdziwkami
Polędwiczki wieprzowe z prawdziwkami
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (5porcji)
-
Grzyby - 8 (prawdziwków)Wieprzowina - 4 polędwiczkiSer pleśniowy - 25 dagSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuMasło - 10 dagRozmaryn suszony - kilka gałązekOliwa - do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Polędwiczki opłucz, usuń błony. Mięso posól, popieprz i obsmaż na oliwie. Ser pokrój na plastry. Polędwiczki natnij wzdłuż, włóż w powstałe kieszenie po plastrze sera, zepnij wykałaczkami. Zawiń polędwiczki w folię aluminiową i piecz 25 minut w temp. 200°C. W tym czasie podsmaż na maśle z rozmarynem opłukane, oczyszczone i pokrojone w plastry prawdziwki. Posól pod koniec smażenia, polej upieczone polędwiczki. Dobrym dodatkiem jest makaron, który można podać w wydrążonych i zblanszowanych kalarepkach albo w połówkach papryki.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory