Polędwiczki wieprzowe ze szpinakiem

Anna Wrońska/Magazyn Kuchnia 18.02.2020 17:04
(brak ocen)
OCEŃ
Polędwiczki wieprzowe ze szpinakiem
Polędwiczki wieprzowe ze szpinakiem
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Przygotuj mięso: rozgrzej piekarnik do 175°C. Wymieszaj przyprawy, natrzyj polędwiczki i obsmaż w brytfannie na oliwie.

2 / 4

Wymieszaj składniki glazury, posmaruj polędwiczki po wierzchu. Piecz około 20 minut na środkowym poziomie piekarnika. Pozostaw na 10 minut w temperaturze pokojowej.

3 / 4

W tym czasie wymieszaj wszystkie składniki sosu winegret w słoiku lub shakerze i przygotuj sałatkę: powycinaj fileciki (cząstki bez błonek i białej skórki) z grejpfrutów, wymieszaj je z pozostałymi składnikami oraz sosem winegret.

4 / 4

Dodaj pokrojone w cząstki awokado, a na sałatce ułóż pokrojone w jak najcieńsze plasterki polędwiczki.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA