Polędwiczki wieprzowe ze szpinakiem
Polędwiczki wieprzowe ze szpinakiem
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Sól - 2 łyżeczkiPieprz czarny mielony - 1/2 łyżeczkiKumin (kmin rzymski) - 1 łyżeczkaChili - 1 łyżeczkaCynamon - 1 łyżeczkaOliwa - 2 łyżki
-
Glazura:
Cukier - 1/4 szklanki brązowegoCzosnek - 2 łyżki roztartegoTabasco - 1 łyżka
-
Winegret:
Sok z limonki - 3 łyżkiSok pomarańczowy - 1 łyżkaMusztarda dijon - 1 łyżkaCurry - 1 łyżeczkaSól - 1/2 łyżeczkiPieprz czarny mielony - 1/4 łyżeczkiOliwa - 1/2 szklanki
-
Sałatka:
Szpinak świeży - 15 dag liści
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 4
Przygotuj mięso: rozgrzej piekarnik do 175°C. Wymieszaj przyprawy, natrzyj polędwiczki i obsmaż w brytfannie na oliwie.
2 / 4
Wymieszaj składniki glazury, posmaruj polędwiczki po wierzchu. Piecz około 20 minut na środkowym poziomie piekarnika. Pozostaw na 10 minut w temperaturze pokojowej.
3 / 4
W tym czasie wymieszaj wszystkie składniki sosu winegret w słoiku lub shakerze i przygotuj sałatkę: powycinaj fileciki (cząstki bez błonek i białej skórki) z grejpfrutów, wymieszaj je z pozostałymi składnikami oraz sosem winegret.
4 / 4
Dodaj pokrojone w cząstki awokado, a na sałatce ułóż pokrojone w jak najcieńsze plasterki polędwiczki.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory