Polvo lagareiro

Polvo lagareiro
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Owoce morza - 1 średniej wielkości ośmiornicaOliwa - Wg uznaniaCebula - 4 dużeCzosnek - 4 duże główkiSól - Wg uznaniaOcet winny - Wg uznania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Ośmiornicę myjemy, kroimy na kawałki i obsmażamy na oliwie. Gdy puści sok, dusimy z 1 cebulą, 3-4 ząbkami czosnku oraz 6-8 łyżkami oliwy. Jeśli trzeba, dolewamy wody. Nie solimy! Dusimy, aż cebula zmięknie.
2 / 2
Ośmiornicę wyjmujemy i wkładamy do żaroodpornego naczynia, z resztą skrojonej i podsmażonej cebuli oraz czosnku. Zalewamy oliwą (nie więcej niż 3-5 cm, zależnie od naczynia) i solimy. Pieczemy 15-20 minut w 180°C. Przed podaniem skrapiamy octem.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory
- Wirtualny alkomat
- Kalkulator opłacalności montażu instalacji LPG
- Mile na kilometry
- Kalkulator rozmiaru opon
- Kalkulator zużycia paliwa
- Kalkulator mocy
- Ile kalorii mają frytki?
- Przelicznik: centymetry (cm) i cale (in) na stopy (ft)
- Przelicz Nm na lb/ft i kGm
- Kalkulator mocy - przelicznik kW/KM. Sprawdź kalkulator online
- Kalkulator momentu obrotowego