Przekąska z bakłażanów
Przekąska z bakłażanów
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Bakłażan - 2-3Mąka pszenna - do panierowaniaOliwa - do smażeniaKoperek - 1 pęczekNatka pietruszki - 1 pęczekMajonez - 3 łyżkiPomidory - 2
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Bakłażany kroimy w talarki, obtaczamy w mące i smażymy naoliwie. Odsączamy z tłuszczu.
2 / 3
Przygotowujemy sos: drobno posiekany koperek, pietruszkę i czosnek mieszamy z majonezem.
3 / 3
Usmażone bakłażany polewamy sosem i dekorujemy grubo pokrojonymi plastrami pomidora.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory