Puree ze skorzonerą i olejem lnianym

Marta Dymek/Magazyn Kuchnia 10.06.2020 11:27
(brak ocen)
OCEŃ
Puree ze skorzonerą i olejem lnianym
Puree ze skorzonerą i olejem lnianym
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

W garnku zagotowujemy osoloną wodę. Obieramy skorzonerę, ziemniaki i jabłko (skórkę jabłka pozostawiamy), kroimy na mniejsze kawałki. Wkładamy do gotującej się wody wraz ze skórką jabłka. Gotujemy do miękkości, czyli około 20 minut. Odcedzamy, usuwamy skórkę jabłka. Dodajemy musztardę, gałkę, sól oraz pieprz i wszystko przeciskamy przez praskę doziemniaków lub rozgniatamy tłuczkiem na gładkie purée, stopniowo dodając mleko roślinne. Gorące purée przekładamy na talerze, polewamy olejem lnianym i dekorujemy koperkiem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA