Pyry z gzikiem
Pyry z gzikiem
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Ziemniaki - 1 kgTwaróg tłusty - 50 dagŚmietana 18 proc. - szklankaSzczypiorek - pęczekSól - do smakuCebula - 1
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Ziemniaki wyszoruj szczoteczką, zalej wrzącą wodą, odcedź. Wlej świeżą wodę, ugotuj ziemniaki w mundurkach. Odcedź, szczelnie przykryj, niech dojdą w parze.
2 / 2
Ser rozgnieć ze śmietaną, wymieszaj z drobno posiekaną cebulą i szczypiorkiem, posól do smaku. Ziemniaki rozkrój, podawaj z twarożkiem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory