Pyszny karp po alzacku
Pyszny karp po alzacku
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (5porcji)
-
Karp - 1 kg (w dzwonkach)Cebula biała - 2Masło - 3 łyżkiPiwo jasne - 1/2 lLiść laurowy - 2Tymianek suszony - szczyptaSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuBułka tarta - do panierowaniaMasło - do formy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C. Cebule pokrój w plasterki i lekko podduś na maśle. Karpia oprósz solą i pieprzem, obtocz w bułce tartej. Ułóż w naczyniu do zapiekania wysmarowanym masłem. Rybę przykryj cebulą i oprósz tymiankiem. Do naczynia wrzuć też liście laurowe. Całość zalej piwem i piecz pod przykryciem około godziny. Podawaj od razu.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory