Pyszny tatar z łososia
Pyszny tatar z łososia
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (5porcji)
-
Łosoś surowy (filet) - 300 g (bez skóry)Ogórki gruntowe - 1 małyOliwa - 2 łyżkiSos sojowy - 1 łyżkaCebula biała - 1 mała, drobno posiekanaChrzan - 1 łyżka startegoCytryna - 1 łyżka sokuKawior czarny - 1 łyżka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Filet siekamy w drobną kosteczkę. Ogórek tniemy na plastry, używając obieraczki lub mandoliny. Posiekaną rybę łączymy z oliwą, sosem sojowym oraz posiekaną cebulą i doprawiamy solą z pieprzem. Tatar podajemy z ikrą, plastrami ogórka i łyżeczką chrzanu. Skrapiamy sokiem z cytryny chwilę przed podaniem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory