Ragout wieprzowe z suszonymi śliwkami
Ragout wieprzowe z suszonymi śliwkami
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: powyżej godziny
Składniki (8porcji)
-
Wieprzowina - 1 kg (gulaszowej)Sól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuMąka pszenna - kilka łyżekOliwa - do smażeniaBulion drobiowy - 1 lMiód pszczeli - 2 łyżki (gryczany)Jałowiec - kilka ziarenŚliwki suszone - 300 gŚliwowica - 250 mlMarynowane cebulki - 300 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mięso kroimy w kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i obsmażamy na oliwie. Zmniejszamy ogień, wlewamy śliwowicę i połowę bulionu. Dodajemy miód i ziarna jałowca. Dusimy godzinę pod przykryciem, od czasu do czasu podlewając bulionem. Pod koniec wrzucamy cebulki i pokrojone śliwki. Doprawiamy pieprzem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory